פילה לברק בשומר לימוני על מצע של פולנטה עשירה

לפני

אחרי

תאור המנה

דג לבקר טרי זה תמיד חגיגה.  טוב, דג טרי זה תמיד חגיגיה! עכשיו, בוא נדמיין את הפריכות של השומר והרכות של פולנטה – בקיצור, שיחקתם אותה עם  המנה הזאת. גם לארוחת ערב מפנקת,  גם לחג…

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2 יח' פילה לברק
  • 1 שן שום
  • 1 שומר
  • 1 לימון
  • 1 כוס פולנטה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 15%
  • 50 גר' חמאה
  • 50 גרם פרמז'ן מגוררת
  • 1 כפית פפריקה

שלב 1

מכינים את המרכיבים:  מתבלים  את הדג בכפית שמן,  פפריקה, מלח ופלפל. קולפים וקוטשים את השום.  שוטפים, מייבשים וחותכים את השומר לפלחים  דקים.  גוררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. 

שלב 2

מכינים  את הפולנטה:  בסיר, מביאים לרתיחה 3 כוסות מים עם חצי כפית מלח.  מוסיפים את הפולנטה,  מערבבים היטב, מנמיכים את האש.  מוסיפים את השמנת לבישול מערבבים ומבשלים  במשך 20  דקות. 

שלב 3

מטגנים את הדג:  על מחבת חמה, עם  כפית שמן,  שמים את הדג על הצד של העור.  מטגנים במשך  כ-4 דקות, עד שהדג מתחיל להלבין  בצדדים.  הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות.  מוסיפים את השומר ומוציאים  את הדג מהמחבת.  

שלב 4

מכינים את השומר הלימוני: מטגנים את השומר במחבת של הגים.  במידת הצורף,  אפשר להוסיף  מעט  שמן.  כאשר השומר מוזהב יפה, יוצקים  מעל את מיץ הלימון ומתבלים  במלח ופלפל לפי הטעם.  

שלב 5

"קושרים" פולנטה: מסירים את הפולנטה מהאש,   מוסיפים את החמאה ואת הפרמזן.  מערבבים היטה.  טועמים ומתקנים תיבול.  

שלב 6

הגשה: יוצקים פולנטה בתחתית צלחת ההגשה האישית, מניחים מעל פילה דגים ושמים בצד פלחי השומר.  יוצקים מעל הג את מיצי הבישול מהמחבת וגרידת הלימון.  

בתיאבון!

טיפ:

אם לא אוהבים  את העור,  ניתן להסיר אותו לאחר הטיגון.  בזמן הטיגון העור ישמור על מרקם העדין  של הדג. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

פשטידת פסטה ותרד

פשטידת פסטה ותרד

פסטה לומקוני מוקרמת עם תרד ובצל פשטידת פסטה בביתנו זו המנה שתמיד מתקבלת במחיות

מרק כדורי בשר

מרק כדורי בשר

מרק מקסיקני עם כדורי בשר – ׁalbóndigasׂ מסיבה שאינה ברורה לי, במהלך הטיול במקסיקו

בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס ביתי זה עניין אחר לגמרי! לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס,  זה כמו לדמיין

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה