מאת פאולין שובל

איך לעשות סטיילינג מזון לעצמך,  הטיפים שעובדים

תעשו סיבוב קצב באינסטגרם: ללא ספק,  בימינו כל אחד חייב להיות צלם אוכל מנוסה ויצירתי. מהקפה של בוקר מוקצף כמו שצריך ועד לפרוסת פיצה של חצות – המדיה החברתית עמוסה תמונות מזון עוצרי נשימה. לכל פעם יש לנו  את האפשרות להעזר בסטייליסט מזון צמוד כדי לעלות תמונה ל״אינסטוש״. רוצים  לדעת איך לשפר את סטיילינג האוכל שלכם?  הכנתי עבורכם מספר טיפים של  סטייליסטית מזון מקצועית לצילום תמונות אוכל שיעשו גאווה לכל פיד.

גלידה בראוניז

צילום: לירן מימון

טיפ #1 קצת שמן לא תזיק

כולנו יודעים: האוכל נראה הכי טוב כשהוא רק יצא מהתנור. ומה אם הזמתם וולט? איך נעשה סטיילינג למנה שלא ממש טריה? נסו לשמן טיפה את המנה באמצעות מברשת קטנה. היא תחזיר חיים לסטייק, פסטה או פיצה שהתקררו מזמן ותצור מראה חם ועסיסי למנה.

צילום: מולי נעים

טיפ #2 ערמו את האוכל שלכם לגבה

כסטייליסטית מזון, אני מאמינה גדולה ביצירת גובה. כדי ליצור עוד יותר תחושה של גובה,  צלמו  מזווית נמוכה, ממש קרוב לשולחן. לפעמים אני משתמשת בכלי עזר כמו קיסמים או עושה בסיס מקערה הפוכה.

גביע גלידה

טיפ #3 תחשבו בשלשות (או יותר)

שניים מכל דבר נראים כמו זוג עיניים, אז עדיף, כשמראים מנות מרובות, ללכת על מספר שלוש. בנוסף, שימוש בשלוש (או יותר) צלחות או קערות מאפשר לכם לכסות יותר שטח שולחן בצילום רחב. זה יוצר עניין ויזואלי ותחושה שאנשים אוכלים יחד.

סטיילינג מזון לבורגר של מוזס

צילום :  גדי אהד

טיפ #4 משקה בתנועה

מערבולת בקפה, טיפת חלב שמתפתחת בכוס תה, מיץ  שמתפרץ  מחוץ וכוס… כל סטייליסט יודע: נוזל שהוא סטטי נראה פחות טוב מאשר נוזל שרואים  שהוא … נוזל.  כל האמצעים כשרים על מנת ליצור סהרה בכוס.

צילום: יעקב מדר

טיפ #5 עבדו על הפסטה שלכם

לצילומי צלחת פסטה, אני כסטייליסטית מזון מתכוננת מראש: את הפסטה אני מבשלת עד היא גמישה אך עדיין ״אל דנטה״, ואז מעבירה אותה למים קרירים. כמו כן, יש לדלל מעט את הרוטב כדי שהפסטה לא תעלם מתחתיו. ואז אני מוספה כף רוטב נוסף ממש לפני הצילום.

צילום:  אייל גוטמן

טיפ #6 לדייק הטפטופים

כדי ליצור טפטופים על עוגות, אני מכינה זיגוג או הציפוי מעט עבה מהרגיל. אם הוא נוזלי מדי, יהיה לכם קשה לשלוט בו. השתמשו בכפית כדי למרוח טפטופים לאורך שולי העוגה.

טיפ #7 סלט מושלם בשנייה האחרונה

לעשות סטיילינג לסטל זה קל: אל תתבלו את הסלט לפני הצילום. חומץ או מיץ לימון ברוטב ״יבשלו״ את הירקות.  במקום זאת, הניחו את הירקות המשומנים בעדינות עם הידיים,  ואז טפטפו את הרוטב ממש לפני הצילום. טיפות קטנות של רוטב ושמן תמיד נראות עסיסיות ומעוררת תיאבון.

סלט יווני

צילום:  דני גולן

טיפ #8 תקפיאו מראש את הגלידה

פעם, סטייליסטים נהגו להכין גלידה מזויפת מכל מיני דברים, כמו למשל פירה וצבעי מאכל, אבל בימינו אנחנו מצלמים גלידה אמיתית. בסטודיו אנו משתמשים במקפיא ״שוק-פריז״  כדי לשמור על הגלידה קרה במיוחד, אבל בבית אפשר להקפיא כדורי גלידה מראש כדי שיהיו מוצקים לפני הצילום. על מנת להקנות מראה של גלידה שנוזלת, אני מחממת בעדינות את הכדור מהצד הנכון באמצעות מייבש שער. 

גלידה בבמבה אדומה

צילום:  לירן מימון

טיפ #9 השתמשו בקרח אקרילי

לקרח נוטים להיות כתמים עכורים, אז אני משתמשת לעתים קרובות בקרח מזויף אקרילי מיועד לסטיילינג מזון. אם אין לכם כזה, הקפיאו מים מזוקקים בתבניות סיליקון – זה ייצור קוביות שקופות יותר ממה שהייתם מקבלים ממי ברז.

צילום: יעקב מדר

טיפ #10 בואו ללמוד סטיילינג מזון לצילום 

אם הטיפים שלי עזרו לכם לשפר את התמונות אך  אתם  רוצים ללמוד עוד ולדעת לסגנן אוכל  כמו  סטייליסט מזון מקצועי, בואו ללמוד בקורס סטיילינג מזון לצילום.  פרטים  באתר. 

אודות המחבר

השארת תגובה