מתי צריך לפנות לסטייליסט מזון וכיצד לעשות זאת
הפוסט של היום מיועד לאלו מכם שרק מתחילים לקבל מלקוחות עבודות בתחום צילום האוכל. בשלב זה צלמים בדרך כלל עושים סטיילינג לבד ותוהים מתי ואם צריך לשכור שירותיו של סטייליסט מזון.

צילום אוכל עבור לקוח מסחרי שונה מאוד מצילום פוסטים לבלוגים. גם עם מדובר בפוסטים ממומנים, ההנחה היא שבלוגר שמפתח מתכונים, עושה את הצילום בעצמו, מטפל לבד באביזרים ובסטיילינג של האוכל. מלבד הבלוגרים המפוסמים ביותר, שעובדים עם צוות שעוזר להם לעשות את כל זה, אלו שמתחילים עושים את הכל לבד, או שפונים לצלם אם אין להם אפשרות לצלם בעצמם. כך לפני שנים כשכתבתי טור אוכל במגזין ״הורים״, גם בישלתי, גם עשיתי סטיילינג וגם צילמתי לבד. ב״דרך האוכל״ זה היה כבר שונה – פניתי לצלם מקצועי ועשינו הפקות ״מושקעות״ יותר.
אז מתי לפנות לסטייליסט מזון?
חברות מזון, מגזינים, משרדי פרסום, חברות עיצוב ורשתות הגדולות יצפו מצלם אוכל לעבוד עם סטייליסט מזון. בדרך כלל בעבודות מסוג זה לא מקובל שהצלם יעסוק גם בעיצוב האוכל.
להלן רשימת סוגי הצילומים הנפוצים ביותר, בהם כדאי לפנות לסטייליסט מזון מקצועי:
צילומי פרסום למדיה דיגיטלית, אתרים ומגזינים, כל סוג של חומר פרסומי (מסכים, פליירים, עלונים וכו')
צילומים לקטלוג
תמונות שיעלו לטלוויזיה
תמונות שיוצגו על שלטי חוצות
צילום למגזין
צילום לאריזות
צילו למסעדות גדולות או רשתות – עבור התפריטים ואתרי האינטרנט שלהם
תמונות עבור רשתות השיווק
וכמובן, כל סוגי הצילום במזון מהיר
פרסום למדיה חברתית

זה סוג העבודה שבהן הצלם כבר לא יכול לעצב את האוכל.
אם פעם צילומים למדיה החברתית היו משהו זניח יחסית לסוג מדיה אחרים (מגזינים או טלויזיה), גם ברמת היחס להפקות האלו וגם ברמת התקציב. היום זה ביוק ההפך. סוכנויות מדיה דיגיטלית נהיו חשובות יותר ממשרדי פרסום וההפקות למדיה חברתית (לרוב) לא יורדות ברמה מהפקות לטלוויזיה.
לרוב, מדובר בצילומים עבור מותג, בסדרת תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק. כל קופוזיציה צריכה להיות שונה מאוד זו מזו כי מדובר בפוסטים נפרדים, עבודה זו דורשת המון הכנה מראש, הרבה פרופס ואפילו בימוי (אם משתתפים שחקנים בצילום). טעות לחשוב שהפקה כזאת אפשר ״להמציא״ תוך כדי יום צילום, סגנון: ״נגיע ונראה מה נעשה שם״. סוכנות מדיה דיגיטלית לרוב תעביר בריף מפורט לגבי הצילומים הנדרשים וכדאי מאוד להיעזר בסטייליסט מזון לעיצוב האוכל, וגם של הסט.
במקרים כאלו, אני אישית, עושה עבודת הכנה שעוזר בימאי: בונה רשימת שוטים בהתאם לדרישות של הסוכנות הדיגיטל, מעבירה תמונות רפרנס עבור הסיטואציות הנדרשות ומאשרת אותם מראש. כך, ביום צילום נשאר נטו לעסוק באוכל ובעבודה על הסט.
איך להתחיל לעבוד עם סטייליסט מזון?
https://www.orinlevi.co.ilכבר שמעתי שפים שאומרים לי שהם פשוט לא יכולים לדמיין לעבוד עם מעצב אוכל כי הם תמיד הכינו את האוכל שלהם בעצמם. יצא לי לפגוש כאלו וגם לתת להם להבין שלא מדובר בתחרות ביננו, הרי כל אחד עוה את העבודה שלו בדרך הטובה ביותר, פשוט במטרה שונה: שף יודע להכין אוכל טעים, אני יודעת להכין אוכל שמצטלם יפה.
בסופו של יום צילום הם מבינים שזה יכול להיות גם מאוד מהנה! מספיק שתסתכלו על זה כשיתוף פעולה סופר כיפי שבו השף, הצלם והסטייליסט יוצרים משהו משותף, גם שכל אחד מהם יכול לעבוד לבד.
אם מעולם לא עבדתם עם סטייליסט מזון ומטרתכם היא לקבל יותר עבודה כצלמי אוכל, תצטרכו להתחיל לחשוב לכיוון. אני ממליצה להתחיל מניסיון של עבודה משותפת, גם בלי לקוח קיים. פשוט קובעים יום צילום של טסטים. מעלים כמה רעיונות, מתכננים מי אחראי להביא מה, נפגשים ומצלמים. זה תמיד מאוד כיף!
הדבר החשוב: ללמוד כיצד לעבוד בצוות עם מישהו אחר לפני שאתה עושה זאת מול לקוח.
כדי למצוא סטייליסטים באזור שלך, פשוט חפשו בגוגל. לרוב הסטייליסטים יש אתר אינטרנט (כמו האתר הזה למשל) או דף אינסטגרם. ביקרו באתר או במדיה החברתית כדי לראות את העבודות הקודמות של הסטייליסט. אם אהבתם, התקשרו או שלחו הודעה. אם סטייליסט מזון עסוק מדי כדי להקדיש זמן לצלם מתחיל, אפשר לבקש ממנו לבדוק עם אחד ההעוזרים.
עכשיו, כשמצאתם כמה מעצבי מזון, דברו איתם על כסף. תשאלו מה התעריפים שלהם עבור סוגים ספציפיים של עבודות. בדרך כלל, סטייליסטים לא מתמחרים בצורה אחידה ימי צילום. תשאלו אותם איזה סוג עבודות הם מעדיפים ואוהבים יותר.
מה שגובים סטייליסטים עבור עבודות שונות משתנה. בפרויקט עם תקציב נמוך, הלקוח ישלם רק 1500 ש׳׳ח עבור הסטייליסט. כמובן, שסטייליסטים ותיקים רבים לא יעבדו בשביל סכום כזה, אבל אלה שרק התחילו יכולים להסכים. בנוסף, קיימות הרבה אופציות לתמחור, למשל, פר תמונה או פר מוצר. זה יכול לעבוד טוב עם לקוחות שאוהבים להיות בשליטה ולדעת כמה הם משלמים בדיוק עבור כל תמונה. כמובן, שביום צילום כזה לא יצולמו רק כמה תמונות בודדות.
בתחום הפרסום רוב התעריפים של סטייליסט הם בסביבות 3000-4500 ש׳׳ח ליום (ואף יותר). מדוע הבדל כל כך גדול? לרוב, לקוחות גדולים מביאים אחריות גדולה וגם דרישות גבוהות, למשל, דורשים זמן לפגישות וישיבות, מצגות זמן לאיסוף פרופס וחומרים מיוחדים. מישהו בסופו של דבר צריך לשלם עבור הזמן הזה…
בדרך כלל יום צילום הוא עד 10 שעות, ללא הוצאות.
זה מה שהיה לי לומר לכם על מתי לעבוד עם סטייליסט מזון ואיך למצוא אחד כזה…
אם אתם רוצים לקבל יותר מידע או הצעת מחיר, פשוט דברו איתי.
אם אהבתם את הפוסט, שתפו גם אחרים בדף הפייסבוק שלכם…
אם רוצים לראות עוד דוגמאות של עבודה של סטייליסטית מון, ניתן להיכנס לאתר של אורין לוי.