דניס אפוי שלם עם ירקות גינה
על מנת להכין דג בתנור צריך שלושה דברים: תנור, דג וכמה ירקות שתרצו כדי לתת למנה שלכם טעם וצבע. חשוב מאוד לזכור שלכל ירק וגם לדג יש זמן בישול משלו – לא כדאי לייבש את הדג משום שתפוחי-האדמה עדיין לא התבשלו. הפתרון שלי הוא בהכנה מוקדמת של הירקות, מהם נתחיל את המנה.
.
מתכון מספרי "קלין איטינג"
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. שוטפים, קולפים וחותכים את הירקות לחתיכות בגודל שווה פחות או יותר. משמנים את כל הירקות ומתבלים במלח ובפלפל.
2. מפזרים את הירקות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים את ענף הרוזמרין וצולים עד למצב "אל דנטֶה" (כמעט רך). זמן הצלייה – 15 עד 30 דקות) תלוי בגודל החתיכות. אין צורך לבשל את הירקות יותר מדי, הם צריכים להישאר פריכים.
3. בזמן שהירקות בתנור, שוטפים היטב את הדגים. באמצעות סכין עושים חריצים קטנים בצדדיהם. מורחים את הדגים במעט שמן, מלח ופלפל. מניחים בצד (לא בקירור).
כאשר הירקות כמעט מוכנים, מניחים את הדגים בתבנית עם הירקות ומחזירים לתנור. צולים 20-15 דקות, עד שהנוזלים מתחילים לעלות בחריצי הדג. הופכים את הדגים בזהירות וממשיכים לצלות עוד 5 דקות. מגישים עם הירקות.
המרכיבים עבור 4 מנות:
4 דגי דניס טריים, עם או בלי ראש
2 בטטות
2 שומר
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
5-4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
ענף רוזמרין
מתכון מספרי "קלין איטינג – לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה", בהוצאה לאור "דני ספרים".
רוצים לדעת יותר על שיטת התזונה "קלין איטינג"?
רוצים לנסות מתכונים נוספים?
ניתן לרכוש את הספר בכל חנויות הספרים או כאן באתר .
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…