לחמניות באו צבעוניות

מוגדש לכל אוהבי כריך בשר טעים ועסיסי

אווזית או סינטה?

לחמניות סיניות באידוי ממולאות בשר,  זו חגיגה! במתכון זה נעשה שימוש בחלקו העליון של הסינטה, ושמו אווזית (נתח מס' 14) אשר מתאים יותר בישול איתי. שמו של הנטח באנגלית TOP SIRLOIN. זה יכול ליצור בלבול מסויים אך חשוב לציין שמדובר בבשר עם תכונות אחרות לגמרי. הנתח לא שמן במיוחד, רך יחסית ומאופיין בסיבים קצרים. להבדיל מסינטה אינו מתאים להקפצה או בישול קצר אך במתכון זה איננו מתכוונים לכך.

אז מה היא סינטה?

סינטה הוא אחד מנתחי הבקר הנפוצים ביותר. אפילו, הנתח המועדף על אוהבי בשר מושבעים. בעל מרקם מוצק ויחד עם זאת עדין, סינטה עשירה בטעם ומתאימה במיוחד לגריל (על האש) ׁ. 

מתכון לכריך לחמניית באו במילוי סינטה

לחמניה – אופן ההכנה:

מראש: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, שמים בשקית קוקי.  מוסיפים את הנתח ומפזרים את המרינדה על פני שתח הבשר. שמים בצד ל-4 שעות לפחות. (ניתן להכין ערב לפני ולשמור במקרר).

מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-150 מעלות. במחבת על אש גבוהה, מחממים 1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן אבוקדו או שמן קנולה) במשך כ-2-3 דקות. סוגרים את הנתח מכל צד במשך כ-2-3 דקות. מורידים את הנתח מהאש, מעבירים לתבנית  אפייה עם מכסה. מוסיפים את עודפי המרינדה, מכסים וסוגרים היטב עם ניילון נצמד על מנת ליצור כלי אטום לגמרי. שמים  בתנור ל-3 שעות. בודקים  את רמת הבישול באמצעות דקירה עם  סכין דק. במידת הצורך מחזירים  את הנתח לתנור עם מכסה פתוח ל10-15 דקות נוספות. מוציאים את נתח מהתנור, מניחים על קרש חיתוך ונותנים לנוח במשך 10-15 דקות.

בזמן שהבשר נח,  מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.  קוצצים דק את המלפפון במלח ומוסיפים לתוך התערובת.  מתבלים לפי הטעם  עם מעט דבש, מלח ופלפל. שומרים בצד עד להגשה.

פורסים את הצלי לרצועות דקיקות (כמעט שקופות). פותחים את לחמניות לחצי. מניחים עלה חסה קטן בתחתית. זה ימנע מהלחמנייה לספוג את הלחות של הצלי. עורמים את הבשר מעל, סוגרים את לחמניה ומגישים עם ברוטב רמולד וריבת בצל בצד.

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, מערבבים את המים, מיץ הסחוט, השמרים והסוכר עד להמסה מוחלטת. נותנים לתערובת לנוח במשך כמה דקות (כ-10 דקות).  מוסיפים את הקמח, השמן, המלח ואת אבקת האפייה. מערבבים היטב ולשים באמצעות המיקסר עד לקבלת בצק חלק ונעים. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.

יוצרים כדורים  קטנים (בגודל אגוז מלך). מניחים לחמניות על נייר אפייה מקומח ברווחים גדולים. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.

מרתיחים מים בסיר גדול. מרפדים את תחתית סלסילת אידוי במספר חתיכות נייר אפייה קטנות. כל זה על מנת לאפשר לאדים לעבור בקלות. מניחים לחמניות במרכז הסלסילה.  שומרים  על מרווחים מספיק דגולים ביניהם. סוגרים  את הסלסילה ומניחים על הסיר עם  המים הרותחים.  מאדים  במשך כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכדורים). כאשר לחמניות מוכנות, מורידים מהאידוי ומצננים.

מרכיבים עבור 4-6 סועדים

עבור לחמניות באו הצבעוניות:

1/2 כוס מיץ סלק סחוט טרי (להכנת לחמניות ירוקות משתמשים  במיץ תרד)

¾ כוס מים  בטמפרטורת החדר (ס"ך של נוזלים צריך להיות 300 מ"ל)

2 כפות סוכר דמררה

500 גרם קמח

1כף שמרים יבשים

½ כפית מלח

2 כפות שמן

1 כפית אבקת אפייה

למילוי הבשר:

800 גרם אווזית

¼ כוס שמן זית

2 שיני שום

1 כף רוזמרין טרי, קצוץ דק

1 כף אורגנו טרי,  קצוץ דק

1 כף חרדל דיז'ון

½ כוס בירה כהה (או בירה שחורה)

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב רמולד:

½ כוס מיונז

1 שן שום כתושה

1 כף חרדל דיז'ון

1 מלפפון במלח,  קצוץ דק

1 כף צלפים, קצוצים דק

1 כף בצל שלוט, קצוץ דק

מלח, פלפל ודבש (לפי הטעם)

ריבת בצל להגשה (לא חובה)

לחמניה  כזו ניתן להכין בכל מיני מילויים – תבשילי בשרים או ירקות, בשרים על האש או ירקות מוקפצים. בכל פעם  נקבל  מנה חגיגית נפלאה.

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

פירה תפוחי אדמה בטעם פורציני

פירה תפוחי אדמה בטעם פורציני

  פירה תפוחי אדמה ופורצ'יני מיובש שילוב בין פטריות פורצ'יני (Boletus edulis) לתפוח אדמה

פסטה א לה פוטנסקה

פסטה א לה פוטנסקה

פסטה פנה א לה פוטנסקה לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 466 קק"ל  זמן

פוקצ'ה,  הלחם של כולנו

פוקצ'ה, הלחם של כולנו

  פוגאסה, הלחם של כולנו חודש נובמבר – עונת מסיק הזיתים וגם  עונת השמן

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה