דגים בחורף: טעים וזריז

דגים בחורף? חורף כאן והתפריט שלנו השתנה בהתאם. יותר תבשילים, קדרות, מרקים תופסים את מקום הכבוד בשולחן. גם בסופי שבוע, גם ביום-יום. כשחשבתי על מדור חורפי, דווקא התחשק לי לעשות אותו עם דגים. קודם כל מכיוון שתבשיל דגים לא פחות טעים מתבשיל בשר, קל יותר לעיכול ולא מכביד על המערכת. לכן מתאים יותר לארוחות ערב. אך, בסופו של דבר, מכיוון שאינו דורש זמן רב להכנה, שעות נוספות במטבח ובישולים עד אור הבוקר.

המתכון: תבשיל דג ברמונדי בחלב קוקוס

אופן   ההכנה:

  1. במעבד מזון או במכתש ועילי מרסקים יחד את כל התבלינים: למון גאס, כורכום, ג'ינג'ר, כמון , זרעי כוסברה והסוכר.
  2. מכינים   את הרוטב: במחבת על אש בינונית, מחממים שמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים את חלב הקוקוס ואותה כמות מים, סויה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את התבלינים לתוך הרוטב, מערבבים היטב.
  4. מניחים   את הדגים לתוך הרוטב המבעבע. מכסים ומבשלים על אש מנוכה במשך כ-8-10 דקות,   עד שהדגים מוכנים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל ועלי כוסברה.

מרכיבים   עבור 6 סועדים:

1.5 ק"ג דג ברמונדי טרי, מפולט, חתוך לרצועות עבות

2 גבעולי למון גראס

1 כפית זרעי כוסברה

1/2 צרור כוסברה

2 כפיות כורכום טחון

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

1 כפית כמון

1 כף סוכר חום (או סוכר דקלים)

2 כפות סויה

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 פחית חלב קוקוס, ללא חומרים משמרים

3-4 גבעולי בצל ירוק

אופציה להגשה: אורז לבן מאודה

תבשיל דגים זה תמיד מפנק

את המנה זו תאהבו מי שאוהב טעמים אסייתיים חזקים, גם אם לא מדובר במנה חריפה במיוחד.  אם מתחשק לכם להוסיף חריפות למנה,  אפשר לעשות זאת על ידי הוספת  ג'ינג'ר או פלפל צ'ילי לפי הטעם. את התבשיל ניתן להכין עם כל דג ים כגון: דניס, סלומון, לוקוס או לברק. 

ראו עוד מתכוני דגים  באתר.

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

טטאקי סלמון ברבע שעה

טטאקי סלמון ברבע שעה

טטאקי סלמון: מנת גורמה בפחות מרבע שעה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

דגים בחורף: טעים וזריז דגים בחורף? חורף כאן והתפריט שלנו השתנה בהתאם. יותר תבשילים,

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו ופטריות שיטאקי עם טופו בלייז הויסין לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה